Neuscorrectie Print E-mail

De neus bepaalt de expressie van het gezicht. Een kleine aanpassing van de grootte en de vorm van de neus, kan tot een enorme verbetering leiden. Een ingreep wordt vaak gedaan om de vorm of de grootte van de neus te veranderen en de vorm van de neuspunt of de neusbrug te corrigeren. Door aanpassing van de neus wordt hij meer in balans gebracht met de rest van het gezicht. Bij een neuscorrectie wordt de huid wat losgemaakt van het onderliggende (kraak)been. Dat wordt daarna gevormd tot de gewenste afmeting.

Operaties voor neuscorrecties worden vaak gedaan. Meestal bij mensen die niet tevreden zijn over de vorm van hun neus. Ook wordt voor neuscorrectie gekozen om vervormingen aan de neus, als gevolg van ongelukken etc. te herstellen. Er zijn ook andere redenen voor operaties om de neus te veranderen. Daarbij gaat het om functionele stoornissen, zoals ademhalingsproblemen of een verstopte neus.

Een neuscorrectie wordt pas gedaan als de botten zijn volgroeid. Bij meisjes is dat vanaf 16 jaar, bij jongens vanaf 17 jaar.

Voor de operatie geeft de chirurg u de nodige informatie en toont via een computerprogramma hoe de neus eruit zal komen te zien. Een ingreep leidt niet tot perfectie, maar wel tot verbetering.

De operatie

De operatie wordt poliklinisch onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en duurt 1,5 tot 2 uur.  Er ontstaat geen litteken, omdat de insnijdingen inwendig in de neus worden gemaakt. Na de operatie plaatst de chirurg tampons in de neusgaten en brengt hij een neusspalkje aan. Dit zorgt ervoor dat de neus de gewenste vorm behoudt. Daarna kunt u naar huis. De tampons worden na 1-2 dagen verwijderd en het neusspalkje na ongeveer 5 tot 8 dagen.

Na de operatie kunt u wat pijn hebben, maar die is goed te verdragen door gebruik van pijnstillers. Eventueel kan er na de operatie wat vochtophoping onder de ogen en op het gezicht ontstaan, die na 1 tot 2 weken weer vanzelf verdwijnt.

1. Ontstaat er na de operatie een litteken?

Een neuscorrectie vindt inwendig plaats en er ontstaat dus geen zichtbaar litteken. Als de neusvleugels worden verkleind, dan wordt er naast de neus een insnede gemaakt. Het litteken verdwijnt meestal na een tijd.

2. Kan het effect van een neuscorrectie na een tijdje verdwijnen?

Als een neuscorrectie mislukt wel, maar dat is vaak het gevolg van het gebruik van verkeerde technieken tijdens de operatie. Als de juiste techniek wordt gebruikt, is het effect van een neuscorrectie blijvend.

3. Wordt de operatie van de inwendige neus uitgevoerd door keel-neus- en oorartsen (KNO) en de uitwendige neus door plastisch chirurgen?

Nee, een neuscorrectie is een ingreep ter correctie van de uitwendige vorm van de neus, maar dat mag geen functionele stoornissen, zoals ademhalingsproblemen, tot gevolg hebben. Bestaande stoornissen worden tijdens de neuscorrectie verholpen. Het is dus vanzelfsprekend, dat een esthetische chirurg kennis moet hebben over het inwendige gedeelte van de neus. Bij een ingreep voor het opheffen van functionele stoornissen wordt de operatie uitgevoerd door een KNO arts.

 

Uitnodigen

Gelieve de informatie hieronder in te vullen om uw zakenrelaties te adviseren.

Uw naam

Uw e-mail

Uw vriend's e-mail  [-] [+]

Bericht [+]

No images
We hebben 16 gasten online
canakkale canakkale canakkale truva search