Liposuctie Print E-mail

Liposuctie is een cosmetisch chirurgische ingreep om plaatselijke vetophopingen te verwijderen, waardoor uw figuur gecorrigeerd wordt. Maar het is geen alternatief voor afvallen. De behandeling vindt plaats onder plaatselijke verdoving en duurt niet lang. In een paar uur bent u verlost van storende rondingen en overtollig vet. Liposuctie kan uitgevoerd worden bij de buik, heupen, billen, dijen, knieën, bovenarmen, kin, wangen en de nek.

Liposuctie (vet wegzuigen)

Bij liposuctie (lipo=vet, suctie=wegzuigen) wordt onderhuids vetweefsel weggezogen. Liposuctie wordt ook wel liposhaping, liposculpture, bodysculpturing en bodycontouring genoemd. Deze benamingen duiden allemaal op dezelfde behandeling. Liposuctie wordt onder plaatselijke verdoving in de polikliniek verricht. In de huid wordt een vloeistof gespoten, waardoor het wegzuigen van de vetcellen gemakkelijker wordt en bloedverlies wordt verminderd. Door deze moderne techniek, worden veel complicaties voorkomen in vergelijking met de traditionele methoden.

De ideale patiënt voor liposuctie

Liposuctie is geen middel om te vermageren en vervangt dan ook niet sport en training.

De ideale patiënt voor een liposuctie:

  • heeft een elastische huid
  • heeft een normaal lichaamsgewicht (maximaal tot 20% boven het normale lichaamsgewicht)
  • heeft met een dieet en sport geprobeerd van overtollig vetweefsel af te komen, maar zonder resultaat

Risico’s

Liposuctie heeft dezelfde risico’s als elke andere operatie. Embolie (afsluiting van een bloedvat) komt niet vaker voor, zoals soms gedacht wordt. De huid kan tijdelijk gevoelloos worden.

Vragen en antwoorden over liposuctie

1. Kan ik door sporten en afvallen ook van het overtollige vetweefsel afkomen?

Door sporten is het natuurlijk mogelijk om gewicht te verliezen, maar het overtollige vetweefsel in de benen, heupen en buik is alleen met liposuctie te verwijderen.

2. Heeft liposuctie voor mij het beoogde effect tot gevolg?

Een ideale patiënt voor een liposuctiebehandeling heeft een normaal lichaamsgewicht (maximaal tot 20% boven het normale lichaamsgewicht), heeft een elastische huid en onregelmatige vetophopingen. In dat geval kunt u een maximaal effect van de behandeling verwachten.

3. Kom ik na een liposuctie op dezelfde plekken weer aan?

Het aantal vetcellen op een bepaalde plek in het lichaam is constant. Door gewichtsafname en gewichtstoename verandert er niets aan dit aantal. Alleen het volume van de cellen wordt groter of kleiner. Op plekken waar liposuctie is verricht, is het aantal vetcellen en receptoren ervan verminderd. Als u na liposuctie weer aankomt, zullen de vetcellen zich meer evenredig over het lichaam verdelen dan voorheen. Hierdoor krijgt u minder last van vetophopingen.

4. Als ik na liposuctie aankom, ontstaan er dan onregelmatigheden op andere plekken op mijn lichaam?

Overgewicht zorgt vanzelfsprekend voor onregelmatigheden op het lichaam. Liposuctie voegt hier niets aan toe. Integendeel, de plekken waar liposuctie is verricht, zullen bij gewichtstoename in verhouding blijven met de rest van het lichaam.

5. Kan ik bij een verslapte huid ook in aanmerking komen voor liposuctie?

Het overtollige vetweefsel kan ook bij een verslapte huid worden verwijderd. Als u ook een strakke huid wenst, dan wordt dat bewerkstelligd door operaties waarbij de huid wordt strakgetrokken.

6. Is het mogelijk om in één sessie al mijn overtollige vet te laten verwijderen?

Ja, dat kan. Bij de moderne technieken treedt geen bloedverlies op, zodat er geen sprake meer is van een praktisch maximum. Wel moet rekening worden gehouden met een theoretisch maximum. Er is een veiligheidsgrens vastgelegd, namelijk maximaal 8,5-9 % van het lichaamsgewicht. Deze grens wordt niet overschreden, omdat er dan een verstoring in vocht en elektrolytevenwicht kan ontstaan. Als deze grens is overschreden of als er uit verschillende plekken van het lichaam vet is verwijderd, moet de patiënt een tijdje in het ziekenhuis blijven voor controle.

7. Hoe lang na een liposuctie kan ik weer zwemmen en sporten?

Als u niet wordt gehinderd door pijn, kunt u de dag na de liposuctie al gaan wandelen. Na een week kunt u, in aanwezigheid van een begeleider, weer gaan sporten. Na 10 dagen kunt u weer gaan zwemmen.

 

Uitnodigen

Gelieve de informatie hieronder in te vullen om uw zakenrelaties te adviseren.

Uw naam

Uw e-mail

Uw vriend's e-mail  [-] [+]

Bericht [+]

No images
We hebben 6 gasten online
canakkale canakkale canakkale truva search