Borstvergroting Print E-mail

Hormonale of genetische invloeden zorgen er soms voor, dat borsten onvoldoende groeien. Dan kiezen vrouwen soms voor borstvergroting, een mogelijke oplossing voor het geval u ontevreden bent over de grootte of vorm van uw borsten. Ook een reconstructie na een borstoperatie kan een reden zijn voor borstvergroting. Borstvergroting kan ook nodig zijn als er grote volumeverschillen zijn tussen de beide borsten of wanneer de borsten, na een zwangerschap, door gewichtsverlies slapper en kleiner zijn geworden. Door borstvergroting, met implantaten, krijgt u vollere en mooiere borsten.

De meest gebruikte methode om borsten te vergroten, is het gebruik van prothesen met siliconengel of prothesen die gevuld zijn met een fysiologische zoutoplossing (saline). Over het gebruik van siliconenprothesen bestaan veel misverstanden. Maar wetenschappelijk onderzoek heeft nooit aangetoond, dat borstprothesen kanker kunnen verwekken of andere schade veroorzaken.

Tijdens het consult wordt, aan de hand van uw persoonlijke wensen en de aanbevelingen van onze chirurg, bepaald welke soort prothesen gebruikt zullen worden.

De operatie

Een borstvergrotende operatie wordt poliklinisch onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. U kunt dezelfde dag nog naar huis. De operatie duurt 30 tot 90 minuten.

De prothesen kunnen via een snede in de huidplooi onder in de borsten worden ingebracht of via een snede in de oksel of naast de tepel. Dit wordt bepaald door de vorm van uw borsten en uw type huid.

Na de operatie moet u 3 tot 5 dagen een speciale beha dragen. Na 1 tot 2 dagen kunt u uw dagelijkse werkzaamheden hervatten. Na de operatie kunnen uw borsten en tepels iets gevoelloos worden. Dit is echter tijdelijk van aard en verdwijnt na ongeveer 6 weken vanzelf. De littekens vervagen na verloop van tijd en worden onzichtbaar.

Zwangerschap en borstvoeding

Vrouwen met een borstprothese kunnen hun baby gerust met moedermelk voeden.

Is borstvergroting ook mogelijk met een injectie met een serum (fysiologische zoutoplossing)?

Dit is een groot misverstand, omdat serum, dat in het lichaam wordt geïnjecteerd, binnen een paar uur wordt opgenomen door het lichaam. Bij een borstvergroting gaat het dus om een siliconenprothese die gevuld is met serum.

Is borstvergroting ook mogelijk met vetweefsel?

In de praktijk kan dat eigenlijk niet. Vetweefsel kan op verschillende lichaamsplekken als ‘vulmiddel’ worden gebruikt, zoals de lippen, jukbeenderen, kin en bij rimpels. Hierbij wordt een kleine hoeveelheid vetweefsel geïnjecteerd. Daarvan wordt ongeveer de helft door het lichaam opgenomen. Het resterende deel blijft achter in de betreffende plek en dat is vaak genoeg voor het bereiken van het beoogde effect. Bij een borstvergroting moet een grote hoeveelheid vetweefsel geïnjecteerd worden. Meestal teveel om het beoogde effect te kunnen bereiken.

Zijn prothesen gevuld met serum beter dan prothesen gevuld met siliconengel?

De verschillende soorten prothesen hebben voor- en nadelen. Prothesen gevuld met serum hebben, in vergelijking tot prothesen gevuld met siliconengel, minder lichaamsreacties tot gevolg. Bij ongelukken, waarbij de borsten worden beschadigd, komt het serum vrij en wordt op een natuurlijke manier door het lichaam opgenomen. Natuurlijk worden de borsten dan weer kleiner. Bij prothesen met een serum zien de borsten er minder natuurlijk uit. Ook bij aanraking voelt een prothese gevuld met serum minder natuurlijker aan dan een prothese gevuld met siliconengel.

Is een prothese in druppelvorm beter?

Sommige vrouwen hebben voorkeur voor een prothese in een druppelvorm. Maar het is een misverstand, dat een druppelvorm de meest natuurlijke vorm tot gevolg heeft. De keuze voor een prothese wordt door de vorm van uw eigen borsten bepaald. Uw chirurg zal u informeren voor het maken van een juiste keuze.

Kunnen prothesen met siliconengel kanker veroorzaken?

Hierover worden discussies gevoerd, maar wetenschappelijk onderzoek toont aan, dat er hier geen aanwijzingen voor te vinden zijn.

Moeten de prothesen na 10 jaar worden vervangen?

Theoretisch gezien zijn de prothesen bedoeld voor levenslang gebruik. Met het ouder worden, kunnen de borsten wel wat verslappen en gaan hangen. Om de borsten weer te ‘liften’ kan het nodig zijn om de prothese te vervangen.

Kunnen prothesen kapot gaan?

Prothesen zijn gemaakt van stevig materiaal en gaan niet kapot bij normale drukverschillen, zoals bij het vliegen of duiken. Bij ongelukken kunnen de prothesen wel beschadigd worden.

Staan prothesen borstonderzoek, zoals een mammografie, in de weg?

Prothesen vormen geen enkele belemmering voor een borstonderzoek. Maar het is van belang, dat u uw arts hiervan op de hoogte brengt.

Treedt er gevoelsverlies in de borsten op?

Als de operatie op de juiste manier wordt uitgevoerd, treedt er geen blijvend gevoelsverlies op. Alleen op de plek van de incisie treedt tijdelijk gevoelsverlies op, maar dit verdwijnt na ongeveer 3 maanden.

Complicaties

De meest voorkomende complicatie bij een borstvergroting is kapselvorming. Hierbij vormt het lichaam een bindweefsellaagje om de prothesen, waardoor deze harder worden.

De chirurg zal u instructies geven over het masseren van de borsten om kapselvorming te voorkomen. Als u deze instructies goed opvolgt, kunt u dit probleem voorkomen.

 

Uitnodigen

Gelieve de informatie hieronder in te vullen om uw zakenrelaties te adviseren.

Uw naam

Uw e-mail

Uw vriend's e-mail  [-] [+]

Bericht [+]

No images
We hebben 2 gasten online
canakkale canakkale canakkale truva search