Borstreconstructie Print E-mail

De vorm en grootte van de borsten zijn van groot belang voor de vrouw. Te kleine, te grote of verslapte borsten geven minder zelfvertrouwen. Dit kan psychische klachten veroorzaken, met als gevolg een verstoring in de relationele sfeer. Ook het seksuele leven lijdt hier vaak sterk onder.

Als vrouwen door borstkanker een borst hebben moeten laten verwijderen, heeft dat grote gevolgen. Aangetoond is, dat een operatieve reconstructie van een borst, met hulp van een inwendige prothese, helpt bij het verwerken van een borstamputatie en het eigen lichaamsbeeld verbetert.
Vroeger kwam een borstkankerpatiënte pas vijf jaar na een borstamputatie in aanmerking voor een borstreconstructie. Tegenwoordig kan dat veel sneller en het verandert niets aan het verloop van de ziekte. Maar de kwaliteit van leven verbetert wel. Een borstreconstructie kan nu 6 tot 12 maanden na een amputatie of na beëindiging van eventuele nabestraling en/of chemotherapie worden uitgevoerd. Men kan ook een reconstructie laten doen tijdens operatie waarin de borstamputatie wordt verricht. Een borstreconstructie is bij vrijwel iedere vrouw mogelijk. Ook een slechte kwaliteit van de huid, bijvoorbeeld door bestraling, staat een goed resultaat niet in de weg.

Er zijn verschillende manieren om een borst te reconstrueren. Niet iedere methode is geschikt voor elke patiënt. Welke methode voor u het meest geschikt is, zal de plastisch chirurg met u bespreken.

Maar ook als men geen borstkanker heeft of een borst geamputeerd is, kan een borstreconstructie wonderen doen. Afhankelijk van uw leeftijd, gezondheidstoestand en lichamelijke eigenschappen zal er een geschikte methode worden gekozen. Er bestaan twee methoden:

1.    Weefsel expander

Hierbij wordt er een soort lege ‘ballon’ in de borsten ingebracht, die geleidelijk gevuld wordt tot de juiste cupmaat is bereikt. De expander wordt tijdens een tweede operatie vervangen door een blijvende prothese.

2.    Reconstructie met behulp van eigen weefsel

Weefsel uit de buik, rug en billen wordt gebruikt om ‘nieuwe’ borsten te creëren. Weefsel uit de buik wordt het meest gebruikt, omdat deze ingreep ook gecombineerd kan worden met buikwandcorrectie, waarbij overtollige (vet)weefsel wordt weggehaald. Dat wordt dan gebruikt voor de borstreconstructie.

Beide methoden hebben een natuurlijk resultaat tot gevolg. Na ongeveer 6 weken kan de reconstructie van de tepel en de tepelhof plaatsvinden. Dit gebeurt tijdens een dagbehandeling. Het is een kleine chirurgische ingreep waarbij een tatoeage wordt aangebracht. Deze ingreep wordt slechts in enkele klinieken in Turkije uitgevoerd.

Wij zijn er trots op, dat wij zeer succesvol zijn in het uitvoeren van deze ingreep en patiënten, die borstreconstructie hebben ondergaan, weer bijna natuurlijk uitziende borsten hebben. Zij voelen zich psychisch weer sterker.

 

Uitnodigen

Gelieve de informatie hieronder in te vullen om uw zakenrelaties te adviseren.

Uw naam

Uw e-mail

Uw vriend's e-mail  [-] [+]

Bericht [+]

No images
We hebben 5 gasten online
canakkale canakkale canakkale truva search