Epi Lasik Print E-mail

Tot nu toe bestonden er slechts twee manieren om een oog te laseren. Lasek, waarbij de behandeling plaatsvindt aan het oppervlak van het hoornvlies. Lasik, waarbij in het hoornvlies gesneden wordt en de behandeling diep in het hoornvlies plaatsvindt.

Bij EPI-lasik wordt slechts het epitheel (buitenste laagje van het oog) 'geschaafd' zonder dat er in het stabiele flapje van het hoornvlies gesneden wordt. Vervolgens wordt er gelaserd, het flapje weer teruggeplaatst. Dit epitheelflapje zorgt voor een ongecompliceerde genezing na de behandeling. Hiermee worden de voordelen van zowel lasik als lasek in één techniek samengevoegd.

De techniek
EPI-lasik is een veilige methode die op vrijwel ieder oog kan worden toegepast, ongeacht de dikte van het hoornvlies.

Voorafgaande aan de behandeling wordt uw oog eerst met druppels verdoofd, zodat u niets van de ingreep voelt. Vervolgens snijdt een klein apparaat (epi-keratoom) een flapje van het epitheel (toplaagje). Dit flapje blijft voor een deel aan het hoornvlies vastzitten. Vervolgens wordt het flapje opgetild en omgeklapt en brengt de laser uw oog in de juiste vorm. Het verdampen van kleine hoeveelheden weefsel zorgt ervoor dat het hoornvlies vlakker wordt bij bijziende ogen en bij verziende ogen juist iets boller. Na het laseren wordt het flapje weer op zijn plaats gelegd en het oog gespoeld. Het flapje zuigt zichzelf direct vast aan het oog waardoor hechtingen niet nodig zijn. De arts plaatst een zachte contactlens om het oog te beschermen. Binnen enkele dagen vormt zich een nieuw epitheellaagje onder het teruggeplaatste flapje.

Na vijf dagen vindt de eerste controle plaats waarbij de lens wordt verwijderd en bekeken wordt hoe het oog geheeld is na de behandeling.

Terug

 

Uitnodigen

Gelieve de informatie hieronder in te vullen om uw zakenrelaties te adviseren.

Uw naam

Uw e-mail

Uw vriend's e-mail  [-] [+]

Bericht [+]

No images
We hebben 20 gasten online
canakkale canakkale canakkale truva search