CK Print E-mail

Wat is CK?
Conductieve Keratoplastiek (CK) is een geavanceerde techniek die gebruikmaakt van radiogolven om de vorm van het hoornvlies van het oog te ‘herstellen'. Het gaat hierbij om personen die last hebben van verziendheid, ofwel dichtbij niet scherp zien. Door de aanpassing van het hoornvlies wordt het licht op een juiste manier op het netvlies geprojecteerd, zodat weer een scherp beeld ontstaat.

Hoe werkt CK?
Hebt u het niet zo op chirurgische ingrepen, maar wilt u wel voorgoed van uw bril of lenzen af? Dan is CK voor u de ideale oplossing. Deze nieuwe techniek maakt gebruik van radiogolven, is volkomen pijnloos en kan door uw arts worden uitgevoerd. Aan de CK-behandeling komt geen scalpel te pas. Allereerst worden de gegevens over uw ogen in de computer opgeslagen. U wordt vervolgens verdoofd met oogdruppels. Daarna zorgen de radiogolven ervoor dat uw hoornvlies op basis van de computergegevens precies voldoende wordt ‘samengetrokken', waardoor een grotere bolling ontstaat. De ingreep neemt in totaal minder dan drie minuten in beslag. U kunt ongeveer een week na de behandeling zonder bril weer uitstekend zien en het resultaat is blijvend. Na afloop hoeft u geen beschermende kapjes over de ogen te dragen en u kunt naar verwachting de volgende dag weer aan het werk. Gedurende 24 tot 48 uur na de in greep kunt u wel last hebben van kleine ongemakken, zoals ‘jeuk' in het oog.
Wanneer komt u in aanmerking voor CK?
CK is een zeer effectieve methode, maar helaas niet geschikt voor alle bril- of contactlensdragers. Hieronder vindt u een korte checklist, zodat u snel kunt zien of u in aanmerking komt voor CK. U moet in ieder geval voldoen aan de volgende eisen:


• u bent ouder dan veertig jaar
• u hebt uw hele leven goed kunnen zien en uw zicht is in het afgelopen jaar niet significant veranderd
• u hebt een (lees)bril nodig om van dichtbij goed te kunnen zien
• u hebt een oogafwijking tussen +0.75 en +3.00 dioptrieën
• u hebt nooit eerder oogchirurgie ondergaan
• u hebt geen chronische aandoeningen
• u bent niet zwanger en geeft geen borstvoeding.

Voldoet u aan bovenstaande criteria? Dan biedt CK wellicht ook voor u uitkomst.

Goedkeuring FDA
CK is de enige oogbehandeling die speciaal is ontwikkeld voor ‘baby boomers' die een veilige en niet ingrijpende techniek wensen. De FDA, de Amerikaanse gezondheidsautoriteit, heeft in 2002 goedkeuring gegeven voor toepassing van Conductieve Keratoplastiek bij leeftijdgerelateerde verziendheid. Sinds de goedkeuring is de behandeling meer dan 30.000 keer met succes uitgevoerd. Enkele cijfers:

• 98% Van de patiënten kon na de CK-behandeling zonder hulpmiddelen de krant en tijdschriften lezen.
• 87% was in staat drukprints ter grootte van een telefoonboek te lezen.

Terug

 

Uitnodigen

Gelieve de informatie hieronder in te vullen om uw zakenrelaties te adviseren.

Uw naam

Uw e-mail

Uw vriend's e-mail  [-] [+]

Bericht [+]

No images
We hebben 3 gasten online
canakkale canakkale canakkale truva search