FemtoSecond van Intralase Print E-mail

Bij deze behandelmethode is snijden niet langer nodig voor de behandeling van refractieafwijkingen zoals bijziendheid, verziendheid en cilinderafwijkingen. Dit is absoluut een stap vooruit op het gebied van veiligheid en precisie, naast verbetering van de resultaten van dit type chirurgie en de mogelijkheid tot het verrichten van hoornvliestransplantaties op een nauwkeurigere en minder invasieve manier dan tot nu toe het geval was.

De LASIK-techniek, die het meest wordt gebruikt voor de correctie van refractieafwijkingen, wordt in twee fases toegepast. Tijdens de eerste fase wordt er een dun flapje in het hoornvlies gesneden. Dit werd tot nu toe met behulp van conventionele microkeratoom-instrumenten gedaan, waarbij de snede met een steriel mesje wordt gemaakt. Deze eerste fase was het meest gevoelig voor complicaties, aangezien het slagen daarvan afhankelijk was van een mechanisch instrument. De tweede behandelingsfase bestaat uit het wijzigen van de kromming van het hoornvlies, zodat het gezichtsvermogen kan worden gecorrigeerd.

De FemtoSecond van Intralase® wordt gebruikt om de eerste fase van genoemde procedure computergestuurd uit te voeren. Op deze wijze wordt de lasertechnologie tijdens de volledige behandeling benut, waardoor de correctie van het gezichtsvermogen nauwkeuriger, veiliger en controleerbaarder wordt. Het ogen laseren word op deze manier alleen maar meer geperfectioneerd.

Hieronder geven wij de belangrijkste voordelen en verschillen van deze nieuwe methode ten opzichte van de traditionele methode weer.

Veiligheid bij de FemtoSecond laser

de mechanische microkeratomen, waarbij gebruik wordt gemaakt van operatiemesjes, zeer goed zijn, wordt de kans op incidenteel voorkomende complicaties, zoals bijvoorbeeld onderbrekingen tijdens het snijden, onregelmatigheden in de snede (te dunne, te grote of meniscusvormige flapjes), verschijnselen als droge ogen of slechte wondgenezing, met de nieuwe computergestuurde laser aanzienlijk verkleind en zijn er nog minder herbehandelingen vereist.

Precisie van de FemtoSecond laser

De insnijding van het hoornvlies is met laser 100 maal nauwkeuriger dan die met mechanische microkeratomen, waarbij het hoornvliesflapje met conventionele operatiemesjes wordt gesneden. Er worden homogenere afmetingen verkregen, met name wat de dikte betreft. Tevens is het mogelijk een zeer dun flapje van goede kwaliteit te maken, hetgeen inhoudt dat er een grotere hoeveelheid hoornvliesweefsel behouden blijft, en daarnaast kan er een grotere groep dioptrieën en patiënten worden behandeld met deze vorm van refractiechirurgie.


Optische kwaliteit FemtoSecond van Intralase®

Dankzij de FemtoSecond van Intralase® kunnen meer patiënten een gezichtsvermogen van 100 % bereiken, aangezien de neiging tot astigmatisme en andere afwijkingen bij deze vorm van behandeling kleiner is in vergelijking met de patiënten die met conventionele microkeratomen zijn geopereerd.


De FemtoSecond van Intralase® laser kan ook worden gebruikt bij:


-Lamellaire hoornvliestransplantaties.
-Keratoconus via intracorneale ringen.

En binnenkort ook bij:
-Arciforme keratotomie.

Deze laser biedt de mogelijkheid tot een behandeling met de precisie, veiligheid en voorspelbaarheid die wij onze patiënten willen bieden.

Terug

 

Uitnodigen

Gelieve de informatie hieronder in te vullen om uw zakenrelaties te adviseren.

Uw naam

Uw e-mail

Uw vriend's e-mail  [-] [+]

Bericht [+]

No images
We hebben 8 gasten online
canakkale canakkale canakkale truva search